Enkeltmannsforetak

Hvordan registere enkeltmannsforetak?

Å registrere et enkeltmannsforetak er egentlig veldig lett. Du må fylle ut skjemaet «Samordnet registermelding» som du kan laste ned fra Brønnøysundsregistrene.
(Sist oppdatert 23.10.2013)

Det er faktisk også laget en forenklet versjon spesielt for enkeltmannsforetak, som kan lastes ned her. Du kan velge både å sende inn via papir eller bruke Altinn. (Jeg benyttet Altinn da jeg registerte mitt firma).

Se også: Er det mulig å selge eller kjøpe et ENK? Overdragelse av enkeltpersonforetak.

Se også: Er det mulig å registere to eller flere enkeltpersonforetak?.

Registrering i Enhetsregisteret er helt kostnadsfritt, men ønsker du å stå i foretaksregisteret kommer det et gebyr på kr 2 265,- via Altinn og kr 2 832,- om du sender inn papirversjonen. En av fordelene med å stå i foretaksregisteret er at du får rettsbeskyttet firmanavnet ditt. Altinn har en artikkel som forklarer mer om fordelene ved å registere seg i Foretaksregisteret.

6 Kommentarer

 1. Lennart sier:

  Hei!

  Lurer på en ting. Jeg har fylt in skjemaet i altinn, men jeg klarer ikke finne ut hvor i prosessen jeg er kommet. Jeg har på en måte fått bekreftelse på at skjemaet er mottatt, men det såtr ikke noe om den er under behandling eller hvor langt i prosessen den er kommet.

  Hvor lang tid tok det da du registrerte ditt selskap? Hva skjedde når selskapet var ferdig registrert?

  Takk!

 2. admin sier:

  Hei Lennart. Så vidt jeg husker gikk dette veldig raskt. Du kan jo alltids ringe dem å spørre.

 3. Dennis sier:

  Hei
  Hvorfor må man fylle i Regnskapsfører (må være autorisert av Kredittilsynet), punkt 13
  hvordan gjorde du da du registrerte selskapet.
  Eg vil ju føre regnskap selv

  Takk

 4. Silje sier:

  Hei Dennis, da fyller du ganske enkelt ikke ut noe i feltet om regnskapsfører 🙂

 5. Roger sier:

  Dette var lettere enn jeg trodde 🙂 Da var firmaet registret. Da gjenstår det bare å brette opp armene og komme gang med arbeidet….

 6. Erlend sier:

  Hei, jeg lurte på noe, jeg oppretter selskap fordi jeg er kultur og ledelse student og skal begynne å booke litt for en artist, og trenger derfor enkeltpers foretak fordi hun betaler meg for det, men jeg jobber også litt andre strøjobber, hvor nøye skal jeg være med beskrivelsene i virksomhet/bransje?

Legg igjen en kommentar