Gratis regnskapsprogram

Veldig mange som driver enkeltmannsforetak fører regnskapet selv. Ønsker du ikke å betale for et regnskapsprogram finnes det heldigvis noen gratis alternativer.

Norske BAS21 er fullstendig gratis og tilbyr også gratis kursing og tips via nettsiden sin. Kan lastes ned her. (NB! Vi har ikke testet dette programmet selv. Del gjerne dine erfaringer i kommentatorfeltet under.)
Det er også mulig å føre regnskapet selv i Excel om du har mindre enn 600 bilag (tidligere 300) i året. På frilansinfo.no finner du en fin mal som viser hvordan dette kan gjøres.

Det finnes en rekke utenlandske gratisalternativer, men disse er selvsagt ikke tilpasset norske forhold og regler (Bl.a. GnuCash). Du bør derfor ha ganske god greie på regnskapsførsel om du benytter en av disse.


109 kommentarer om “Gratis regnskapsprogram”

 1. Microsoft tror jeg har et gratis regnskapsprogram. Husker bare ikke hva det heter.

 2. Det heter Office Accounting Express 2007 men er beregnet for USA og England og er ikke tilpasset Norge.

 3. Avansert Excel Regnskapsmal beregnet for norske forhold kan fås helt gratis på http://www.iexcel.no. Den inneholder alt som trengs av funksjoner og rapporter. Også fakturamal i Excel kan fås her.

 4. Jeg finner ikke svar på dette spørsmålet noe sted: Er det lov å føre regnskap i f.eks. Word? Jeg kan ikke se at det er prinsipielle forskjeller mellom å bruke Excel og Word. Om man eksporterer det ferdige regnskapet på slutten av året til en .pdf fil og gjør denne «ikke lesbar» må jo dette være fullgodt??

 5. Hei !
  Jeg førte regnskapet mitt i word, også regninger. Det fikk jeg ikke lov til å fortsette med da jeg fikk avtale med regnskapsfirma, for dokumenter i word kan endres – både dato mm. Det var ingen låsbarhet i det påsto de

 6. Hei.
  Jeg har en enkelpersonsforetak, med instruktørvirksomhet som jeg har hjemme. Noen som kjenner til om det er mulig å foreta fradrag for «slitasje»/bruk av hjemmet pr. deltager og evt. har en referanse til dette. Jeg har hørt at man kan det, men ikke funnet det selv noen steder. Utgangspunket er vel at bare rene utgifter kan trekkes fra.

 7. Hei,
  Jeg har et enkeltmannsforetak og kjøpte Mamut sin basis versjon. Det var ikke det lureste jeg kunne ha gjort. Har ikke stor regnskaperfaring og produktet var for komplisert for meg om mine 40 transaksjoner om året. Lagde et selv i Excel.

  Men jeg savner et Regnskapsprogram for dummy’s…..
  Som gir meg næringsoppgaven, tap og gevinst konto og MVA rapporter…

  leter fremdeles

  ØM

 8. Det jeg synes er snedig er at ikke Skatteetaten lager et eget regnskapsprogram for småbedrifter. De slipper at folk gjør feil. Må jo være enormt mange underlige regnskap der ute.

 9. Einar; Du mener kanskje snOdig? 🙂 hehe jeg kunne bare ikke dy meg, selv om det er et halvt år siden du skrev her :p

  Fra ordnett.no;
  snedig -; listig; lur: han var en snedig forfører / et snedig påfunn

 10. @ØM

  Har du sette på løsningen vår?

  Vi har som mål å gjøre regnskap så enkelt som mulig, så er det opp til deg å avgjøre i hvilken grad vi har lykkes.

 11. Ikke helt relatert til det denne artikkelen handler om, men er man pukka nødt til å føre regnskap med kredit og debet? SOM ØM har også jeg ganske få transaksjoner i året.

 12. Når det gjelder Mamut, så holder jeg fullstendig på å «sleppe vetet». Har ikke opplevt annet enn trøbbel og utsuging av penger. Er nå på hektisk leit etter en erstatning, selger for ca 100 fakturaer i året og har tilsvarende flere bilag på «andre siden». Siste nye fra Mamut idag, er at lisensfilen ikke er gyldig og jeg kommer derfor ikke inn. Enda jeg har betalt (altfor mye) for lenge siden og lastet ned fil. Og her står jeg, skulle sendt en faktura før jeg reiser bort i 14 dager imorgen. Kunden blir nok glad for 2-3 uker ekstra kredit… Nok er nok.
  Spent på å se hvordan dette funker. Kanskje kan Mamut sies opp (noe som sikkert må skje rimelig kjapt for å slippe å betale for neste år også)….!!

 13. Mamut er dårlig!!! Dyrt og altfor komplisert! Ønsker quickbooks i norsk versjon:)

 14. Huldra. Jeg har latt meg provosere av din story og føler meg kallet til å svare.

  Alle dere som fører regnskap for småbedrifter bør absolutt vite om mulighetene iExcel.no gir dere. Regnskapet kan med fordel tas i en Excel Arbeidsbok som er perfekt tilrettelagt alle som bare har småregnskap. Excel kan man jo fra før, og hvis ikke så får man gleden av å lære det. På iExcel.no kan man laste ned en GRATIS «prøvebok» og finne ut selv hvor lett det er. Senere bør man absolutt oppgradere arbeidsboken for å få crème de la crème av Excel-system. Da blir bokføring kreativt, moro og enkelt.

  Dropp regnskapsprogrammet f.o.m. 2011 og gå heller over til iExcel’s intelligente arbeidsbøker. Pris for Premium Regnskapsbok er bare 480 + mva, og i prisen følger det med et online-kurs i 12 måneder. iExcel Premium Regnskapbok har alt som trengs av et regnskapsprogram. I tillegg gir Excel verdens beste muligheter til å lage rapporter. Du kan kladde regnskapet, og så «godkjenne» det når det er kontrollert. Feil retter du opp når som helst. iExcel gir frihet, åpenhet, muligheter og arbeidsglede der hvor Mamut og deres like gir en lukket, detaljregulert, begrenset og irriterende arbeidsform.

  Husk at Mamut i sin lisensavtale har sneket inn i et krav om at den obligatoriske vedlikeholdsavtalen må sies opp minst 3 måneder (!) før den går ut. Gjør man ikke det er bindes man til å betale for ytterligere 12 måneder. Dette er råsleipt!

  iExcel.no tilbyr også iExcel Lønningsbok (lønnsprogram) og iExcel Fakturabok (fakturaprogram) slik at små enheter også på disse feltene kan velge vekk dataprogrammer til fordel for Excel arbeidsbøker.

  SiR

 15. Hei folkens, før dette sporer helt av. Vennligst hold diskusjonen til 100% gratisløsninger som artikkelen omhandler.

 16. Hei, på wikien til Gnucash fant jeg en Norsk kontoplan som kan brukes i programmet. Kan lese om det her: http://wiki.gnucash.org/wiki/Accounting_your_Business_in_Norway.

  Har forsøkt i hele dag å få dette til å fungere nå, men jeg får det ikke til. Har lagret kontoplanen som acctchrt_bedrift.gnucash-xea og lagret den i mappen gnucash/share/gnucash/accounts/nb. (Jeg bruker forøvrig Windows 7).

  Når jeg går inn i programmet og velger «Ny fil», «Norske kroner» osv. Får da opp alle kontoplanene jeg kan velge fra. Der skal da den Norske kontoplanen dukke opp under navnet «Bedrift». Det gjør den desverre ikke….. Har nå prøvd «alt».

  Noen som vet hva jeg gjør feil?

 17. Hei Andre!

  Kan det være at gnucash plukker opp engelsk språkoppsett?

  Min ville ikke komme opp med norske kontoer før jeg fikk den til å bruke norsk locale. (Det jeg i praksis gjorde for å teste var $ LANG=nb_NO.UTF-8 gnucash, men jeg kjører linux, usikker på hvordan en gjør det på Win 7.)

  Et aleternativ kan kanskje være å putte de under den språkmappen som blir plukket opp?

  Erik

 18. Hei.
  Ville bare tipse om at det finnes en standard om hvordan en kontoplan skal se ut. Dette kan bestilles hos:Kan bestilles hos Norges Standardiseringsforbund, Postboks 353 Skøyen, 0212 Oslo og heter Norsk Standard Kontoplan – NS4102

  Her er en lenke til et pdf som forteller litt mer.

  http://www.sio.no/files/afs/Kurs/Manual%20Regnsk%20sm%C3%A5/M%203%20Kontoplan/M%203%20-%20Kontoplan.pdf

  Iexcel er bra!, men å føre regnskap i excel er for meg en midlertidig løsning, da jeg vet at skattekontoret egentlig ikke er noe glad i regnskap ført i Excel.
  Det gratis regnskapsprogrammet har jeg ikke testet ut, men lest om det. Må en ikke ta mye kurs og bli medlem av forum? Har verken tid eller lyst til å ta masse kurs.

  Vel, ville bare tipse om den kontoplanen siden jeg selv har lett meg ihjel etter informasjon om korrekt føring av regnskap i excel i henhold til lover og regler.

  PS!Super blogg

 19. Hei,

  Jeg er i planleggingsfasen av et enkeltmannsforetak/NUF. I den forbindelse ønsker jeg å benytte Google Docs som jeg har på mitt domene for regnskapsføring og fakturering. (På denne måten kan jeg ha alle data i skyene og slipper dedikerte programmer og datamaskiner)

  Er det noen som vet om en gratis (eventuelt billig) mal for godkjent norsk regnskap som jeg kan benytte i Google Spreadsheets?

 20. Jeg prøver å sette meg inn i dette med føring i excel og har lastet ned mal. Jeg er helt grønn og trenger et eksempel for å få meg igang.
  Er det noen som kan vise et skjermbilde som viser eksempel på føring av faktura, varekjøp som er betalt med kort og momsen. Hvor tallene skal stå og hva som må til av tekst.

 21. Svar til Andre. Gjeldende kontoplan. Har du husket å lagre filen i UTF-8 ? Kjører på Vista og det virket fint
  Birger

 22. Finnenfrilanser, eller Conta, har en helt grei mal for regnskap i deres nedlastingsområde. I tillegg også en del annet snacks.
  Og for de som ikke har benyttet conta-faktura.no må jeg jo bare få lov til å anbefale dette, selv om dette kun er en fakturaløsning.

 23. Jeg har et ENK og har kjøpt Mamut daTax start. Det fungerer fint, men det kreves selvsagt et visst kunnskapsnivå om regnskap.

  All regnskapsføring krever kunnskap om regnskap og føring av regnskap. Det er en grunn til at en regnskapsfører først må ta en treårig bachlor, deretter to år i læra for å bli autorisert.

  Jeg ser over at mange velger å føre regnskapet selv. Det er fullt lovlig for et ENK, men det er ikke å anbefale. Mye av det å føre regnskap handler om jus – lover og regler for hva og hvordan ulike faktorer skal føres. Blir en etterlignet, så vil de fleste som fører regnskap selv få svi.

  Å skrive faktura i excel, word eller andre frie tekstprogrammer, er ikke lov. Fakturaer skal skrives i et program som låser fakturaene når de skrives ut, slik at de ikke kan endres i ettertid.

  Mitt råd til alle som starter opp for seg selv – ta dere råd til å betale 500,- timen på en autorisert regnskapsfører. De vil ofte også gi deg en «arbeidsbeskrivelse» for hva du selv kan gjøre før bilag sendes til regnskap – noe som vil korte ned timebruken hos regnskapsfører betydelig.

 24. Jeg har problemer med å se at det ikke er lov å skrive faktura i Excel eller andre programmer. Man har lov til å skrive fakturaer for hånd og bokføringsforskriften sier heller ikke noe annet. Man må da selvsagt oppbevare papirkopien, som da ikke kan endres.

  Excel regnes også som et manuelt system og må derfor skrives ut på papir. Reglene du refererer seg til gjelder vel elektronisk regnskapsførsel for de som har en omsetning på mer enn 5 mill etter bokføringsforskriften §7-3, jf. bokføringsloven § 13.

  Korriger meg gjerne om jeg tar feil.

 25. Hei.
  Jeg har gjentatte ganger forsøkt å registrere meg som ny bruker på det gratis regnskapsprogrammet BAS21 som er omtalt i artikkelen over. Jeg lykkes over hodet ikke. Den spamsikringen de har på siden er tidvis umulig å lese og så henvises det til en support dersom man trenger hjelp. Jeg er ikke i stand til å finne noen som helst måte å kontakte noe support på uten å først ha logget meg inn. Men jeg klarer jo ikke logge meg inn. Det er det som er problemet. Hvordan gjør jeg dette da? Er dette et seriøst program eller er det hele bare tull og useriøst tøv? Er det noen som kan fortelle meg hvordan jeg eventuelt kommer i kontakt med en support eller noen som kan hjelpe meg med dette? Håper dere kan svare meg på e-post.

 26. Jeg reg. meg uten problemer. Har fått mail fra dem der det står:

  Hvis du trenger hjelp, ta kontakt med nettstedets administrator,
  Bjorn Normann
  bjorn@bas21.no

  Lykke til!

 27. Men det funker ikke på Mac….

 28. Har brukt BAS21 til 2 forskjelige AS, et som driver med investering og et for butikk. Det fungerer helt topp, det er mye hjelp å få på nettstedets forumsider og i ordbok. Revisor har ingen anmerkninger til regnskapet.

 29. Jeg bemerket meg at en kommentar at excel var ulovelig å bruke som regnskaps program. Dette stemmer fram til 2009. Etter 2009 ble det lov å føre regnskap i excel selv.

  Første året satte jeg opp regnskapet selv i Excel (et blankt excel ark). Fikk det godkjent ink mva papirene. Året etter brukte jeg iexcel (kjøpt regnskaps program). Det året fikk jeg ikke godkjent mva papriene ved første innlevering 🙂 Mest på pga innbetling av mva er forvirrende, og forklaringen til utfylling er hentet fra en lovdata 🙂

 30. Jeg vil bare legge til at dette året 2012 fikk jeg ikke til Iexcel. Betalte for regnskaps program og faktura til kr 1300. Det er ikke et dårlig program, men det kan ta mye tid å lære og lett for å gjøre feil i programmet. Som kan irritere deg grønn og rød. Og i år kjøpte jeg uten bonus. Og det vil si at jeg er ute stengt av forumet som kunne ha hjulpet meg videre.

  Dermed er kr 1300 forsvinnet rett ut av vinduet. Fikk på e-mail melding om at det ikke var mulig å retunere. Spurte samme dagen som jeg kjøpte iexcel.

  Iexcel sa at angre fristen på 14 dager ikke gjaldt deres produkter. Stemmer dette i følge norske lover?

 31. Angrefrist gjelder kun for forbruker, ikke mellom firma Joacim. Hvorfor er pengene kastet ut av vinduet, fulgte det ikke med dokumentasjon og hjelp sammen med programmet?

 32. Takk for info, Einar. Nei, dette året følger det ikke med dokumentsasjon og hjelp på regnskap i Iexcel hvis du kjøper den billigste versjonen. Skal legge til at jeg fikk gratis veilednings hjelp til faktura nå jeg klaget/spurte om å få pengene tilbake. Men sitter nå fast i regnskapet.

 33. Faktura kan lages på sendregning.no. Koster ca 8 kroner stykket og faktura blir automatisk nummerert etter kravene. Faktura sendes på e-post kr 8,- eller i posten kr 20,-Jeg skal i tillegg nå forsøke alle linkene over for regnskapsføring i excel. Kommer tilbake med efaringer:) Ser fram til 50k mer i egen lomme

 34. Vil også anbefale pdffaktura.no
  Her er sending av faktura over nett (epost) gratis.
  Papirfaktura koster 15,-

  Men enkelt å bare laste ned fakturaene og sende de på egen hånd 🙂

 35. Hei! Ifm med nylig registrering i mva-registeret, fikk jeg STRENG beskjed om at det ikke er lov å skrive ut fakturaer i word el excel….

 36. Inntil sommeren 1999 benyttet jeg D.I. regnskap, men fant vedlikeholdet for kostbart. Om sommeren testet jeg 10 stk. små regnskapsprogram. Jeg fant at Matrix blant disse da var det beste. Eneste kostnad er en lav innkjøpspris og 1.års vedlikehold inkludert telefonassistanse. Ellers ingen overraskende tilleggs-fakturering. Siden første test av Matrix har jeg ikke funnet noe bedre faktura- og regnskapsprogram. Folkene bak programmet er dessuten helt «strigthe», ikke noe tull.

  [..] (Kommentaren er forkortet. Red. adm).

  Jeg bidrar gjerne med mine erfaringer dersom noen måtte ønske det.

  Arvid Tunholt
  Aut. regnskapsfører
  Telefon:33045265 – Epost: Post@Regnskaps.net

 37. hei, er på utkikk etter et regnskapsprogram som kan kommunisere og innhente transaksjoner direkte i nettbanken.( Kragerø Sparebank).

  Brukte Mamut for endel år siden, men kuttet dem ut pga. ekstrakostnader,samt at dem den gang kuttet ut den støtten.

  Hvordan er programmet hos dere? Er da ute etter et program til privat bruk.

  Det var enkelt dengang man kunne sitte hjemme foran PC-en og legge inn/registrere fakturaer/regninger, og deretter overføre til nettbanken.

 38. Hei, Dag E! Matrix økonomisystem har import av kontoutskrift fra mange banker, og lager gjerne import fra Terra-bankene også, herunder Kragerø sparebank. Bare send over et eksempel til oss. Når du importerer kontoutskrift, så kan Matrix lage forslag til bokføring basert på informasjonen i kontoutskriften og hva du har valgt ved lignende betalinger tidligere. Prøv gjerne demo av Matrix Økonomisystem på matrix.no. Ikke helt gratis, men sannelig ikke langt i fra 😉
  Mvh Høye Løvland, aut.regnskapsfører, Matrix Systemer AS

 39. Til alle som søker gratis løsninger.
  Det er en sammenheng mellom å ville bruke gratis løsninger som f.eks excel og ikke kunne bokføring. Alle ser jo etter billig programvare, også regnskapsførerere. Men om en regnskapsfører velger å bruke excel så vet en regnskapsfører hvordan regnearket skal brukes til å bokføre. Å bruke regneark og ikke kunne bokføring, og samtidig gjøre det forskriftsmessig rett, er jo det absolutt vanskeligste kombinasjonen. Tenk på det !

  Det står ikke at det er lov å bruke excel ! Det står heller ikke at det er lov å bruke Word.
  Det som står i loven, er at det er lov å bruke regneark, fordi det fremdeles er lov å føre regnskapet manuelt. dvs bruke kassadagbok og mnd oppgjør osv. Derfor er regneark nærmest. Excel er heller ikke gratis. Det er open office (openoffice.org ) som er gratis.
  Et innlegg skrev noe lurt. Start med å bruke kr 500 hos en regnskapsfører. Få rutiner, bli kjent med hvilken kontoer som er vanlig for ditt selskap, så kan du evt gjør det hele selv. Du kan se hva regnskapsfører har gjort. Hilsen en autorisert regnskapsfører og tidl. revisormedarbeider.

 40. Har veldig lyst til å få Gnucash til å funke etter kravene til norske skattemyndigheter! Venter spent på tips folkens!

 41. Hvilket krav stilles til regnskapet for et ENK som har under 50 000 i omsetning i året? (Som derfor slipper å levere næringsoppgave).

 42. Terje, ingen grense på dette med størrelsen på omsetningen. Du er «like» bokføringspliktig som en med 100 000 i omsetning. Derimot heter det i en uttalelse fra Norsk Regnskapsstiftelse fra 2008, at bokføringspliktige med under 300 bilag i året KAN bruke vanlig regneark til regnskapsføringen. I tillegg holder sier Bokføringsforskriften § 4-1 at bokføringspliktige med under 300 bilag i året trenger kun å føre regnskap en gang i året (hvis man ikke har mva-oppgjør 6 ganger året da).

 43. Henger meg også på han som foreslo at staten lager et enkelt regnskapssystem i Altinn som småbedrifter kan bruke. Vi må jo rapportere inn tallene likevel, hvorfor kan ikke det hele være en del av Altinn? Det brukes idag penger på alskens tiltak til grundere som bare er til glede for et fåtall. Dette hadde virkelig hjulpet!

 44. Skal prøve meg på å sette opp og justere Gnucash for norske forhold nå. Rapporterer her hvordan det går etterpå.

 45. Programvareselskaper spiss ørene! Den av dere som først klarer å lage et regnskappprogram som er enkelt nok får meg som kunde. Jeg skjønner ikke et kvekk av noen av de jeg har testet så langt. Hvorfor må jeg kunne noe om hva hver konto brukes til?

  Hvorfor kan det ikke være så enkelt som et brukergrensesnitt med bare 2 knapper? Knapp 1: Registrer en inntekt. Knapp 2: Registerer en utgift. Alt det andre ordrer seg selv i bakgrunnen. Et slik program tror jeg hadde solgt i bøtt og spann!!

 46. Litt på siden av temaet på denne siden, men «Landbruksdata Voss as har utvikla eit enkelt Excel-basert rekneskapsprogram for mindre lag og organisasjonar, eller andre som ikkje har oppgåveplikt til det offentlege.»
  Gratis.
  landbruksdata.no
  Har ikke prøvd det selv pga dette med oppgaveplikt.
  Ingen brukerstøtte, naturlig nok. Har heller ikke funnet noe brukerforum.
  Systemkravet er Excel 97 eller nyere. Skulle derfor ikke forundre meg om OpenOffice eller LibreOffice og også kunne få det til å fungere.

 47. Jeg er en av gründerene av Utfylt.no. Vi startet Utfylt fordi vi syntes det ikke fantest noen regnskapsprogrammet som faktisk var enkle, og laget spesielt for små AS og enkeltpersonforetak. Vi vil selvfølgelig ha en gratis-versjon av programmet. Ta gjerne kontakt (andreas@utfylt.no) om du har spørsmål. Jeg svarer på alle eposter.

 48. Hei Andreas, hvordan har dere planlagt å håndtere bildene av kvitteringene folk sender inn? Gjenkjenningssoftware, eller vil dette bli gjort manuelt?

 49. Hei Einar. Takk for et veldig bra spørsmål! Vi vil bruke gjenkjenningssoftware (OCR) med en manuell kontroll av de vanskeligste kvitteringene. I betaen, før vi får på plass OCR, vil brukeren måtte punche informasjonen fra kvitteringen selv.

 50. Om det er andre som har spørsmål om utfylt.no fyr løs. Vi er i en fase nå, der vi ønsker å komme i kontakt med gründere, for å få så mye feedback som overhodee mulig. Også interessert i å høre hvilke erfaringer folk har hatt med GNUcash, BAS21 og iExcel . Ikke hørt om så mange som bruker de.

 51. Verdens enkleste regnskapssystem betår av følgende:
  a) en spiker for inngående regninger
  b) en spiker for utgående regninger

  Den som ikke kan forklare ballanseligningen bør benytte et annet system. Dette kallse Regnskapsfører.

 52. Noen som har erfaring med Alphareg-programmet? Altså ført regnskap med dette programmet over tid for et ENK. Hvis ja, hvilke erfaringer har du? Lett å bruke?

 53. Blir det noe av utfylt Andreas?

 54. Er ute etter et enkelt regnskapsprogram for lag og foreninger som ikke er nettbasert da vi ikke har tilgang til internett?

 55. Hva landet valget på Bent?

 56. Veldig enig med de som mener at staten burde ha laget et regnskapssystem. Hvorfor snakker ingen om dette? Må da være mye lettere for kontroll etc hvis det fantes en standard alle bruker? Et annet spørsmål er: hvorfor må grunderne selv betale for noe som er lovpålagt? Dette slipper vi om det hadde funtes et statlig regnskapsprog.

 57. Ser at utfylt.no er lagt ned. Hadde vært spennende å sett hva som kunne blitt løsningen her.

 58. Jeg trodde Mamut var møkk, så forsøkte jeg Bas21…

  Det er 2 timer av mitt liv jeg ikke får igjen.

  Forferdelig knotete å bruke, kombinert med lite / ingen logikk og en dokumentasjon som er meget mangelfull. Greit nok at det er gratis, men det skulle nesten bare mangle. Begrenset hva man kan ta betalt for.

  Vurderer nå å lage mitt eget regnskapsystem i Microsoft Access, hvis jeg ikke finner noe halvveis ok der ute. Som også andre påpeker her inne, så er det underlig at det ikke ligger en standardisert gratisversjon tilgjengelig der ute.

 59. Noen som bruker gnucash til å føre regnskapet sitt her i Norge? Vanskelig å sette seg inn i?

 60. Søk på «Norway» i Gnucash-wikipediaen Lina.

 61. Har et dansk selskap, men med salg og moms (via momsrepresentant) i Norge, trenger jeg et program kun til FAKTURERING av det norske salget. Noen forslag?
  Regnskap foregår på gratisprogramment DINERO (dinero.dk) i Danmark.
  vh
  Torill

 62. Finnes en del å velge i Torill. For nettbasert kan du f.eks. sjekke ut Conta-Faktura (som er gratis). Ønsker du et program som installeres lokalt på datamaskinen duger gode gamle Faktura Larsen (også gratis) fortsatt (har dog ikke testet det på Windows 8).

 63. Kan bare opplyse om en sak….. og det er og dette kommer fra skatteetaten.

  EXCEL! blir ikke godtatt som regnskaps program.

 64. TT, bokføring ved hjelp av regneark (som f.eks. Excel), regnes ikke som god bokføringsskikk dersom du kommer over grensen for det som regnes som «få» bilag. Det regnes heller ikke som et «regnskapsprogram» i vanlig forstand, men som et manuelt regnskapssystem skrevet ut på papir. Se uttalelsen fra Norsk regnskapsstiftelse om god bokføringsskikk ved bruk av regneark: regnskapsstiftelsen.no/arch/_img/9413788.pdf

 65. Torill. Jeg har erfaring fra tidligere når det kun er spørsmål om fakturering. Da var «Send Regning» (sendregning.no) billig og enkel med god historisk oversikt, purringer og inkassovarsler. Det er gratis å registere seg. Du kan jo sjekke prisene deres. Etter hva jeg husker var faktura på epost ganske rimelig, mens papirfaktura kostet en del.

 66. Hei

  Jeg benytter Winvask til fakturering og BAS21 til regnskapet.
  Ja BAS21 kan være litt komplisert om man aldri har vært borti regnskap som meg. Hadde ikke hørt om hverken kontoplan eller motkonto eller noe som helst.

  Bas21 har eget kurs, men ha tålmodighet, dette er gratis og drives av «frivillige» fører jeg regnskapet selv og har ført for flere firma, også regnskap som skal revideres av revisor og sendes inn.
  For dere som tror regnskap er kjempelett……. tro om igjen, kan ikke forvente at du er utlært etter noen timer, hvorfor skulle det ellers finnes regnskapsfirmaer som selger denne tjenesten??????
  Orker du ikke å sette deg inn i hva det vil si å føre ordentlig regnskap? KJØP TJENESTEN!

 67. Finnes det noen duganes greier til ipad eller iphone?

 68. Bas er bare tull, nedlastinger fungere ikke, heller ikke kommentarfelt.

 69. Hvor lette er de såkalt «lette» regnskapsprogrammene egentlig? Finnes det noe som krever nada regnskapsforståelse og kunnskap?

 70. Vil Bas21 komme så en kan bruke det på Mac?

 71. Hei – har du noen erfaring med Fiken regnskapsprogram?

  Hilsen Bjørg

 72. K2 er et nytt regnskapssystem med faktura, timeføring, lønn og årsrapportering. Alt helt gratis. Spesielt velegnet for den som driver lite konsulentselskap e.l. og ønsker å føre regnskapet selv. Systemet ble først utviklet av meg for bruk i egen virksomhet, men jeg har nå bestemt meg for å gjøre det gratis tilgjengelig for andre. Se her for mer info: http://www.k2-regnskap.no

 73. Hei
  Hvis jeg har bare et faktura per måned, jeg har ikke ansatte og jeg har bare noe innkjøp er ikke bedre manuelt regnskapføring eller bedre elektrisk regnskap system?

 74. Noen som har prøvd Kjetils program? Erfaringer?

 75. Firmaet mitt bruker programmet og det fungerer veldig bra. Driver konsulentvirksomhet og selger timer. Har derfor veldig stor nytte av den integrerte timelistemodulen. Vanlig regnskapsføring går også greit og raskt, gjør alt selv. I forhold til det jeg brukte før (mamut-system) sparer jeg mye tid. Jeg har også reiseregningsmodulen og sparer mye tid på å ha den også, både i forbindelse med at noen av reisene skal faktureres og også fordi det er knyttet opp mot A-meldingene.

 76. Jeg har fått mange henvendelser fra eiere av Enkeltpersonforetak, og vil derfor presisere at K2 i utgangspunktet er laget for selskapsform AS (som jeg driver selv). Det betyr ikke at K2 ikke kan fungere fint for Enkeltpersonforetak siden mye er likt, men det kan kreve noe mer av brukeren. Det er uansett viktig at du selv tester og vurderer om programmet passer for din bruk.

 77. Jeg har lastet ned K2 for enkeltmannsforetak, og jeg skulle gjerne hatt lisens, men får ikke svar. Noen andre som har erfaring med lignende program som dere kan anbefale? Det er stort sett utenlandske kunder

 78. Hei Vibekke

  Jeg sender lisensnøkkel til alle som mailer meg. Jeg har også sendt en til deg. Hvis du ikke har fått den, kan det skylde at mailen min har havnet i spam mappen i e-post klienten din. Kan du sjekke dette? Hvis ikke, send meg en ny mail med mob nr så ordner vi det.

 79. Karla, alle programmene som er nettbaserte fungerer også på iPad.

 80. Jeg har brukt conta-faktura.no i flere år. Veeeldig brukervennlig for en som ikke hadde mye greie på slikt og sender en faktura i ny og ne. Brukes på konsulentoppdrag og som frilansmusiker. Veldig fine rapporter og super momsoppgave. Man kan legge inn når faktura er betalt og gi oversikt over inntekten. Flott design. (Ikke sånn grått-hvitt-kjedelig)
  Nå er det bare fakturering via e-post og rapportene du får gratis. Men de tilby ekstratjenester mot tillegg. Verdt å sjekke ut.

 81. Conta-faktura er ikke et regnskapsprogram Hilda.

 82. Hvilket program anbefales for en som driver primærnæring?

 83. Til Gårdbruker.

  Hei, jeg brukte Landbruksdata Voss for regnskapsførsel da jeg drev som bonde.. Rimelig, og enkelt, dersom du ikke har bilagsantall som krever autorisert regnskapsfører. LV har også regnskapsprogram tilpasset andre mindre bedrifter, og gratisprogram for lag og foreninger.
  Kundeveiledning på sitt beste, enten i form av samtale,..og i tilfeller (med litt infløkt regnskapsførsel) kunne man bare sende inn det man hadde ført (dagbok), og så fikk man det oppretta tilbake…

  Kjempeservice. 🙂

 84. Har brukt ganske mye tid oppigjennom for å finne et bra enkelt alternativ til føring i ENK, følgende er di beste alternativene jeg fant.

  Gratis: Støtter ikke elektronisk innsending pr.dd. xena.biz/no/funksjoner/regnskap/

  Abonnent: fiken.no App for registrering av bilag «ON THE GO»

  Om det står mellom Visma og Fiken så er Fiken noen lusekroner dyrere men klart beste alt. etter min mening om vi snakker ENK.

  Lykke til 🙂

 85. Jeg har benyttet meg av et program som heter Standard Økonomi det siste året, det er til og med gratis.. Det har fungert bra for meg og min bedrift. Bruker det mest for fakturering, men er også mulig å føre regnskapet sitt det. Er ganske fornøyd med det. Tror det blir laget av en bedrift kalt Hansaworld eller noe sånt.

 86. En flott oversikt. Det beste rådet for enkel bokføring gav Ormhold, to spiker, en for inngående, og en for utgående regninger (seriøst ment). Ellers ser Landbruksdata Voss’ system for lag og foreninger, ut til å være et godt råd. Og for alle andre: Bruk regnskapsfører. Dette er min oppsummering av alt det som står over. BRA!!!

 87. Jeg har i alle år ført alt med et enkelt regneark. Oversiktelig og fint.

  Har et ark i regnearket for hver av postene i næringsrapporten i Skattemeldingen. Post 3000, 6400, 6500 osv. Summerer på et eget ark (i regnearket), hvor alt blir lagt sammen automatisk.

  Fører regnskapet rett før momsmeldingen i mars. Da tar det meg bare en liten halvtime å fylle ut næringsrapporten i mai.

  Har ikke mer enn 30-40 bilag hvert år.

  Trenger jeg egentlig et annet regnskapssystem da? Noen meninger?

 88. Noen som har erfaringer med fakturanet ?

 89. Jeg lastet ned Bas21 etter tips på siden her. Ble overrasket hvor enkelt jeg kom i gang. Føler med usikker på om jeg tør laste ned oppdateringer / ny versjon. Finner ikke en måte å lage kreditnota, men lager slike med en ny faktura som tydelig markeres Kreditnota for «fakturanummer». Vet ikke om det er «innafor». Bruker systemet kun til å sende fakturaer.

 90. Bra diskusjon gående på denne siden. Keep it up! Hva vil dere si fungerer best på Linux av alle programmene som har blitt nevnt?

 91. Hei
  Jeg har mamut datax og skriver kun ut faktura da jeg har egen regnskapsfører. Har mammut datax fra før men syns det er for dyrt å innviklet å bruke da jeg kun skriver ut mindre enn 30 faktura PR år Ps jobber i transport bransjen å vi har 12 % mva nå hadde 10 % i fjor 2017 får heller ikke justert opp denne via mammut da versjon er utgått. Er det noen forslag til va jeg kan bruke ?? På forhånd takk ?

 92. Xena er gratis og fungerer fint, har òg ordre/fakturering/lagerstyring. (http://xena.biz/no/)
  + Xena har app for opplasting av bilag når du er ute og reiser.)

  Gnucash (lokal program) fungerer òg fint, men manglar litt på fornorsking. Open source/fri programvare.

 93. Snuser litt på å starte, og registrere enkeltmannsforetak,jeg vil holde oms under 50 000,-. Må jeg føre regnskap?….hvem skal jeg sende regnskapet til i så fall?

  Sikkert dumme spørsmål,- men et sted må jeg starte 🙂

 94. Du må føre en form for regnskap, men det er bare regnskapspliktige selskaper som må sende inn årsregnskapet (f.eks. AS). Tallene om omsetning og utgifter rapporterer du i næringsoppgaven (som du kan velge å slippe å levere hvis du har under 50k i d.inntekter).

 95. Er på utgikk etter noe velegnet å føre regnskap for en velforening med. Noen tips?

  Bonus hvis noen kan si meg om vi strengt tatt trenger å føre med debet, kredit, avstemming osv?

 96. Hei godtfolk. Mye bra tips her. Det jeg lurer på om det finnes noen form for alt i ett løsning for «automatisk regnskap», hvor jeg bare scanner/automatisk overfører e-fakturaer jeg får inn, og fakturarer jeg oppretter og sender ut? Etterpå er regnskapet fiks ferdig. Er dette utopisk, eller finnes det noe slik?

 97. Er det lov å føre regnskapet i en tekstbehandler, skrive ut papirene og signere for hånd ved årsavslutning.

  Noen med kunnskap her som kan svare meg 100% om dette er lov?

 98. Prøv Regnskapsprogrammet Penga for ipad
  På appstore , enkelt for verger personer og foreninger og mindre foretak.

 99. Takk for interessant tips Roger. Er det du som har utviklet denne appen? Kan du si litt mer om funksjonene for småbedrifter/enkeltpersonforetak? Skattemelding/ MVA/ Skybasert eller lokal lagring f.eks.?

 100. Jeg holder på å starte egen bedrift i Norge (kommer fra Danmark)

  Det vil bli et enkeltmandsforetak til en nettbutikk – Hvad anbefaler dere?
  Trenger ikke nødvendigvis være gratis.

  Hilsen
  Steffen Fonvig
  @ Hyfda

 101. Hva er skattemyndighete interessert i ? Jo KUN forskjellen mellom inntekter og (lovlige) utgifter. Mao Skattbart overskudd. Ved bokettersyn går de på bilagene. Resten er bare for å tilfredstille mydighetene behov for KONTROLL ! Før regnskapet med god samvittighet hvordan du vil med referanse til bilaget(bilagsnr) i systemet..

 102. Kan en Pivot-tabell erstatte et regnskapsprogram?

  Ja, det kan den, her er bruksanvisningen.

  Denne boken viser hvordan du kan føre regnskap i et regneark i stedet for et regnskapsprogram. Boken viser hvordan du innretter deg i regnearket, og hvordan du får Pivot-funksjonen til å stille opp hele regnskapet for deg. Boken viser også hvordan du, fra den ferdige Pivot-tabellen, kan hente ut informasjon, mva-oppgjør, reskontro, mm.
  http://www.jullum.no/publikasjoner/

 103. I 2022 må aksjeselskapet ditt sende inn skattemeldingen for 2021 fra
  et regnskaps- eller årsoppgjørsprogram. Finnes det noe gratisprogram som støtter dette? Trenger bare et veldig enkelt regnskap for holdingselskap.

 104. Jeg anbefaler regnskapsprogrammet Centiga. Det er helt gratis og tilbyr både bankintegrasjon og EHF-fakturering: https://centiga.no/

 105. Det finnes egentlig ikke gratis regnskapsprogram som egner seg dersom du vil følge bokføringsloven, og dersom du vil slippe masse knot. Centiga var liksom gratis (freemium, og du måtte kjøpe oppgradering for å få helt nødvendige funksjoner), men Centiga eksisterer ikke lenger (spist opp av Conta).

  Nå som Skatteetaten krever at AS leverer regnskap fra et system basert på SAF-T-standarden, og anbefaler at ENK også gjør dette, er Luca Regnskap billigst med 99 kr per mnd. Visma har en pakke som koster det samme, men den er ganske ribbet for funksjoner (du oppfordres til å oppgradere), og Visma har noen unødvendige transaksjonsgebyrer. I forhold til pris og funksjon er Luca Regnskap og Fiken beste løsning.

  Løsninger som er basert på regneark kan kun brukes av ENK med lavt antall bilag. Da får du ikke automatisert innlevering av skattemelding og næringsspesifikasjon. Det blir også klønete å fakturere med den typen løsning. Du kan kjøpe fakturaprogram, men det blir meningsløst hvis du også må føre regnskap. Faktura er alltid inkludert, selv i de billigste regnskapsprogrammene.

 106. Til info så gjelder nye regler om levering fra system for AS (ikke for ENK) fra og med regnskapsåret 2023 (som leveres i 2024). Regneark vil fremdeles kunne være en fullverdig løsning, også for AS, så lenge man gjør selve skatterapporteringen via system eller regnskapsfører. Det er heller ikke slik at regnskap med regneark generelt er klønete, dette kommer helt an på behov og hva man er komfortabel med, for veldig mange ENK og AS med under 600 bilag i løpet av året vil dette fremdeles være en fullverdig løsning, som også er gratis (om man setter det opp selv) eller rimeligere enn et regnskapssystem.

  https://www.jithomassen.no/regnskap-i-excel-et-lovlig-og-fullverdig-alternativ/

Legg igjen en kommentar

(Din E-postadresse blir ikke publisert.)