Enkeltmannsforetak

Tips når du jobber fra hjemmekontor

Som veldig mange andre selvstendig næringsdrivende, jobber også jeg fra hjemmekontor.

Ikke bare sparer jeg penger på leie av lokaler, men også verdifull tid som ellers ville vært brukt på reise fra og til et eventuelt kontor. Alt er dog ikke bare postitivt, mange opplever store problemer med å skille mellom privatliv og arbeid når de jobber hjemmefra. Nøkkelen til å lykkes med denne løsningen er å lage seg gode rutiner. Her har jeg satt opp noen tips som (forhåpentligvis) kan være til nytte.

Se også:
Bli mer effektiv med Pomodoro Teknikken.
Skattefradag ved bruk av hjemmekontor.

Arbeidsrom

Den aller beste løsningen er å ha et eget rom dedikert til arbeidsværelse. Det idielle er at dette rommet i tillegg ligger så adskilt fra resten av huset som overhodet mulig, gjerne med egen inngang. Desverre har mange oss ikke store nok hus til dette, og må derfor dele plass med rom som også har andre funksjoner. Mitt råd er et at du finner et rom som brukes sjeldent, og du ikke blir forstyrret av andre familiemedlemmer. Et gjesterom f.eks. kan være en ypperlig løsning.

Arbeidstid

Dette punktet er veldig viktig. Lag en plan i begynnelsen av uka hvor du skriver opp hvor lenge du skal jobbe hver dag. Har du mye å gjøre en uke slik at du må jobbe noen kvelder, så skriv også opp dette på lista. Å ha en slik plan gjør flere ting. Du får en definert arbeidstid som gjør det lettere å skille mellom arbeid og fritid. Men ikke minst gir det øvrige familiemedlemmer en klar indikasjon på når du jobber, slik at det blir lettere å planlegge felles gjøremål. Uten å klargjøre dette krystallklart på forhånd, blir det ofte sånn at de føler du jobber hele tiden.

4 Kommentarer

 1. Ingrid sier:

  Noen tips fra meg.

  1. Forsøk å stå innimellom når du jobber. Blir fort daff av å sitte hele dagen.
  2. Lag lister med ting du må ha gjort. Stryk ut etterhvert som du blir ferdig.

 2. Kristin sier:

  Noen som har erfaring med å bruke en gymball istedenfor vanlig stol på kontoret?

 3. Henning sier:

  Gymball er veldig bra å bruker i perioder, men ville ikke hatt det som eneste løsning hvis du bruker kontoret 8 timer om dagen. Men veldig bra for buk/rygg

 4. sahar sier:

  Hei,
  Jeg driver en enkeltmannsforetak og jobber masse hjemmfra. Jeg har leid et hus som har en liten etasje som jeg bruker den som hjemmekontor. Regneskapføreren min aksepter ikke å føre en del av regningen i regneskapen. Stemmer dette?

Legg igjen en kommentar