Tidlig skatteoppgjør for mange næringsdrivende

Gode nyheter (om du har penger til gode på skatten vel og merke…). Mer enn halvparten av alle personlige næringsdrivende skal i skrivende stund (31.07.2012) ha mottatt ferdigbehandlet skatteoppgjør for inntektsåret 2011.

Skatteetaten melder dette i en pressemeldig datert 24.juli.2012.

Ny ordning fra og med 2012 – løpende skatteoppgjør fra 25. juli for pers. næringsdrivende

Vi som driver enkeltpersonforetak har tidligere vært vant til å få skatteoppgjøret 17. oktober. Den nye ordningen innebærer:

  • Omtrent halvparten av alle pers. næringsdrivende får skatteoppgjøret 25. juli.
  • Etter dette er det løpende oppgjør frem til 17. oktober.
  • Har du en næringsoppgave/selvangivelse med punkter som krever lang saksbehandlingstid er det ikke sikkert du får oppgjør før 17. oktober.
  • Ordningen med tidligere oppgjør gjelder ikke selskaper.

Har du ikke fått oppgjøret enda? Skatteetaten melder videre at de ikke kan besvare spørsmål om når den enkeltes oppgjør blir ferdig. Det er med andre ord ingen vits i å ringe å spørre…

Hva betyr dette for deg?

Nyordningen er selvsagt godt nytt dersom du har penger til gode, da pengene blir utbetalt tidligere. Har du en stor baksmell i vente – som du attpåtil enda ikke har penger på bok til å betale – er dette selvsagt en lite kjærkommen overraskelse… (betalingsfristen på restskattfakturaene som sendes ut 25. juli er mot slutten av august og september).

Tips1: Desverre viser det seg at altfor mange næringsdrivende setter av for lite penger til skatt. Les min tidligere artikkel: Et velment råd om moms og skatt.

Tips2: Vet du at du kommer til å få baksmell på skatten? Betal inn det du tror du skylder før 31. mai for å slippe renter på beløpet.


En kommentar om “Tidlig skatteoppgjør for mange næringsdrivende”

  1. Fikk oppgjøret mitt før helga. Mindre smell enn jeg hadde håpet på 🙂

Legg igjen en kommentar

(Din E-postadresse blir ikke publisert.)