Narviktelefonene

Som nystartet grunder har du sikkert tusen spørsmål om drift, regnskap, moms og andre firmarelaterte emner.

Narviktelefonene er en helt gratis telefontjeneste for alle som driver eller har tenkt å starte opp eget firma i Norge. Telefonnummeret til tjenesten er 80033840 (gratis unntatt fra mobil og utlandet.)

Jeg har brukt tjenesten mange ganger og har stort sett fått svar på alt jeg har spurt om. Anbefales på det varmeste!

Narviktelefonene har også en egen nettside som inneholder artikler med alt ifra guider på hvordan fakturaer skal utformes til regler ved import og eksport. Nettsiden besøker på på www.bedin.no (Oppdatering, denne tjenesten er nå flyttet til Altinn.no. Narviktelefonene skifter også navn til «Bedriftsveiledning» 01.07.2012. Telefonnummeret er fortsatt det samme). Du kan også sende inn spørsmålene dine via et kontaktskjema på nettsiden.

Både nettsiden og Narviktelefonene drives av VINN (verdiskaping i norsk næringsliv) for Nærings og handelsdepartementet.


10 kommentarer om “Narviktelefonene”

 1. Hei!
  Jeg kom over denne siden da jeg googla enkeltmannsforetak, jeg ville vite litt mer ang. registrering osv. Jeg tenker å starte et enkeltmannsforetak, slik at jeg kan ta ibruk et .no domene med org. nr.
  Jeg har ingen planer om å tjene noe eller ha noen slags økonomisk aktivitet igjennom enkeltmannsforetaket, men er avhengig av et .no domene for å være seriøs innenfor det jeg driver med. Er dette mulig?

 2. Det holder ikke å være enkeltpersonforetak. Mine .no-domener er iallfall blitt avvist av Norid. Tipper du også må stå i Foretaksregisteret (som er valgfritt for EP-foretak) og det koster penger.

 3. Rolf, det skal holde å være med i Enhetsregisteret for å registere et .no domene. Sikker på at det ikke var noe annet som var galt? Hvilket firma bruker du som registrar?

 4. Hei
  vi har en kinesisk dame som har vært ansatt hos oss i over ett år og driver en meget god praksis.
  Hennes visum går ut i november og hun har et ønske om nå å få starte sitt eget enkeltmannsforetak.
  vi holder på med utfylling av en del papirer som dette krever.
  men mitt spørsmål er – skal hun søke visum og UDI først – søke Brønnøysund først eller skal hun søke begge to samtidig.
  takker for svar på forhånd.

 5. Hei. Jeg går på arbeidsavklaringspenger og begynner å nærme meg sluttprosessen av dette, Jeg har fått tilbud som frilanser innen sceneteknikk, hvor man jobber utenfor mva.registerene, i denne forbindele lurer jeg egentlig på alt innen registrering, egenandeler osv. omkring registrering av foretak… hvor lenge kan jeg f.eks få aap mens jeg har et enkeltmannsforetak… heg blir ikke å tjene penger før i januar/Februar

 6. Hei,

  Hvordan går man frem for å endre opplysninger som er reg. i brønnøysund (inne i altinn)
  Vi skal endre eierandel i selskapet og telefonnummer?

  Hadde blitt veldig glad om noen kunne hjelpe meg med dette 😉
  Ha en fin dag!!

 7. Jeg vet ingenting jeg!

Legg igjen en kommentar

(Din E-postadresse blir ikke publisert.)