– Ikke kjøp bedriftsabonnement på strøm i hjemmet ditt dersom du driver enkeltpersonforetak

Selv om bedriftsavtaler på strøm i utgangspunktet kun kan inngås dersom strømmen hovedsakelig skal brukes i næringsvirksomhet, er det ifølge Forbrukerombudet likevel ingen sjeldenhet at også innehavere av små enkeltpersonforetak ringes opp og tilbys slike abonnement av ivrige selgere i enkelte strømselskaper.
(Publisert 22.05.2015)


Forbrukerombudet advarer drivere av enkeltpersonforetak og andre små foretak mot å bytte ut privatabonnementet på strøm med kostbare bedriftsabonnement. Illustrasjonsfoto: Dreamstime.com

Dårligere betingelser og vilkår

Videre hevder Forbrukerombudet i en nyhetsmelding som ble publisert på ombudets nettsider, at bedriftsavtaler på strøm i tillegg jevn over er både dyrere og har lengre bindingstid enn private avtaler.

Mens store bedrifter ikke har annet valg enn å gå for et bedriftsabonnement er det ingen grunn for selvstendig næringsdrivende som driver næringsvirksomheten i kun en liten del av boligen å velge et slikt abonnement fremfor et privatabonnement.

Et annet viktig poeng å merke seg (selv om dette ikke sto omtalt i Ombudets nyhetsmelding): Du har selvsagt ikke krav på skattefradrag for strøm brukt i kjøkkenet, badet, stuen eller annen privat bruk – selv om det aldri så mye står «bedrift» og navnet til enkeltersonforetaket ditt på fakturaen fra strømselskapet.


5 kommentarer om “– Ikke kjøp bedriftsabonnement på strøm i hjemmet ditt dersom du driver enkeltpersonforetak”

 1. Hei,

  Det var fint at du tok dette opp, det er utrolig mange som har ringt meg og tilbyr strøm. Selgere vet ingenting om foretaket og informerer om blant annet «du kan ha HELT opptil 10 måle enheter, helt uten kostnad», de forstår ikke at de ringer til en ENK som ikke har noe kontor. Latterlig.

  Prisene derimot er helt vanvittige dyre. Dette burde bli forbudt, de prøver rett og slett lure deg.

  En som ringte og sa at «jeg SLIPPER etableringskostnad og oppstartgebyr» hvis jeg velger det tilbudet de har KUN denne uken. Jeg synes hvis du skal prøve å selge en så dyr avtale bør det ikke være noe etableringskostnad og i tillegg oppstartgebyr.

  En annen ting, ALDRI fortell dem hvem du har avtale med i dag, og hva du betaler. Samtidig er det også mulig å prute med de som ringer. Kanskje det er mulig du får en bra deal av noen, men hittil har jeg ikke hatt noen av de 2-3 som har ringt meg.

 2. Fikk også telefon om dette. Kunne få bedrifitsabb. på hytta og greier. Hvordan kan de forsvare at et enk skal få bedriftsstrøm på hytta????

 3. Mange av selgerne er innstilt på å selge selv om vi sier nei, med enkeltpersonforetak og drift hjemmefra. De burde heller sagt «ok, da kan jeg selge deg et privatabonnement». Opptil 10 strømmålere på et abonnement. Vel, med behov for flere strømmålere enn en eneste hjemme, da er huset stort.

 4. Takk for denne, beviser bare at det er ren svindel Hafslund Strøm driver å maser på meg med.

 5. Får disse telefonene med jevne mellomrom. Senest i går. De maler på om at «jeg har rett på billig strøm siden jeg har et organisasjonsnummer». Nesten så jeg ikke tror selgerne skjønner selv hva de selger.

Legg igjen en kommentar

(Din E-postadresse blir ikke publisert.)