Etableringsstøtte

Sitter du med en knallgod forretningside, men mangler startkapitalen til å sette igang?

(Sist oppdatert 26.09.2023)

Innovasjon Norge

Det finnes faktisk flere instanser du kan søke om støtte. Innovasjon Norge har både lån og tilskuddsordninger for deg som er i etableringsfasen. Det er en stor fordel om prosjektet ditt er nyskapende, kan bidra til økt bærekraft og har et stort vekstpotensiale. Det bør finnes et marked for tjenesten eller produktet ditt. Du må også ha en god forretningsplan å legge frem som viser at prosjektet ditt er liv laga. Se Innovasjon Norges søknadsoversikt.

Altinn

Altinn har en liste på mange titalls instanser og institusjoner du kan søke oppstartstøtte og andre tilskudd hos. Mange av disse er tilknyttet spesielle regioner og nisjespesifikke. Se listen her.

Arbeidsavklaringspenger hos NAV under etableringsfasen

Går du på allerede på arbeidsavklaringspenger og planlegger å starte for deg selv? Hvis det er stor sannsynlighet for at virksomheten du planlegger å starte opp med tid og stunder kan forsørge deg, kan du søke om å beholde å beholder arb.avklaringspengene i inntil 6 måneder i utviklingsfasen og/eller 3 måneder i oppstartfasen.

Gjelder kun dersom du starter ny virksomhet (du må søke før firmaet startes opp).

Les mer på NAVs sider her: https://www.nav.no (Scroll ned til «søknader og dokumentasjon»).

NAV: Overgangsstønad for enslige foreldre under etablering av virksomhet

Enslige foreldre med barn mellom 1 og 8 år kan ha rett på overgangsstønad under etablering av egen virksomhet. (gjelder kun ny virksomhet). Les mer her. (Scroll ned til «Hvis du etablerer egen virksomhet»).

Behold dagpengene fra NAV i inntil 12 måneder under etablering av virksomhet

Er du arbeidsleding og går på dagpenger, kan du søke om å betale dagpengene i inntil 12 måneder under etablering av egen virksomhet. Også her er det et krav om at bedriften er ny og at det er sannsynlig at du etterhvert kan forsørge deg med inntekten. Les mer her. (Scroll ned til «Ønsker du å etablere egen bedrift»).

Skriv gjerne i kommentarfeltet under om du vet om flere plasser det kan søkes om støtte, og del gjerne egne erfaring med hvordan det gikk når du søkte.


4 kommentarer om “Etableringsstøtte”

 1. Det er en veldig kronglete prosess å søke mange steder. Rene heltidsarbeidet å lage de planene de spør om. Kan jo søke banken om lån til oppstart.

 2. Ganske dårlig med oversikt + fler har jeg vært innom fra før av og dem har salt jeg må ha egenkapital for og starte + mange gir ikke støtte til NETTBUTIKK firma,og

  Må starte butikk I Virkelige liv man kan SE med øynene ikke på NETT. Helt idiotisk.

  åssen skal man klare og få kontrakter fra store merkevarer uten PENGER da ?

  ingen som gir INFO om sånne ting,kun gir ut NAVN på firma som man kan søke på og ikke noe mer,helt idiotisk.

  Har startet mitt firma i fjor høst/vinter fortsatt ikke fått dette til med finansiering.

  Finnes jo fan ikke noen som vil hjelpe med støtte lenger.

  Bedre på 90 tallet mye enklere.

 3. Hei jeg lurte på støtte til å bygge / installer jegersimulator. Å ha utleie og trening får folk som ønsker i mot betaling og leie av utstyr er ikke mange som har dette i Norge å ikke i sør. Da jeg ser det er mange som søker etter dette. Å er aktraktift. Får de som driver med dette. Så lurte på hvem jeg eventuell kan ta kontakt med får eventuell støtte

 4. Grei info:
  Innovasjon Norge gir IKKE støtte til alternativ behandling – uansett hvor seriøst det man driver med er. Bortsett fra hvis du bor i Finnmark da…

Legg igjen en kommentar

(Din E-postadresse blir ikke publisert.)