Enklere å stifte aksjeselskap fra 1. juli

Bortfall av krav om åpningsbalanse dersom aksjeinnskuddet gjøres med penger, er bare en av mange endringer i Aksjeloven som trer i kraft 01.07.2013. I sum vil endringene gjøre det enklere å stifte og drive aksjeselskap.
(Publisert 21.06.2013)

Derfor er bortfall av krav om åpningsbalanse en god nyhet

Selv om små aksjeselskaper (mindre enn 5 millioner i årlige driftsinntekter, balansesum på under 20 millioner og et gjennomsnittlig antall ansatte som ufører mindre enn 10 årsverk) helt siden mai 2011 har kunnet velge selv om de ønsker revisjon av regnskapene, har det forsatt vært et krav om at en statsautorist revisor har godkjent åpningsbalansen.

Når det nå ikke lenger vil være et krav om åpningsbalanse dersom aksjeinnskuddet gjøres med penger, slipper du også å engasjere revisor. Det blir med andre ord nå mulig å gjøre hele stiftelsesprossen for aksjeselskap selv. Merk: Det er fortsatt krav om åpningsbalanse om innskuddet gjøres med gjenstander (tinginnskudd).

Flere forenklinger

Færre krav til innholdet i aksjeselskapets vedtekter

Enklere å stifte aksjeselskap
(Skjermdump Stortinget.no)

Enklere å avholde generalforslamling (kan f.eks. avholdes via telefon eller via epost)

Enklere å stifte aksjeselskap
(Skjermdump Stortinget.no)

Du finner alle lovendringene på stortinget.no.

Hva synes du om de nye endringene? Bidrar de til at du velger å skifte foretaksform fra ENK eller NUF til AS i nærmeste fremtid?


En kommentar om “Enklere å stifte aksjeselskap fra 1. juli”

  1. Det er ihvertfall liten grunn til å velge NUF nå….

Legg igjen en kommentar

(Din E-postadresse blir ikke publisert.)