Effektiv tidsbruk

Grunder, tiden din er dyrebar! Her er et fantastisk tips for å jobbe mer effektivt (bruk det gjerne som nyttårsforsett for 2011!).

Et år har 365 dager. Det er et umiskjennelig faktum at suksessen til bedriften din (særlig når du driver helt for deg selv) avhenger av hvordan du forvalter denne tilmålte tiden.

Personlig skal jeg være den første til å innrømme at ikke alle dager er like effektive, men etter at jeg plukket opp dette tipset for noen år siden har jeg forbedret meg betraktelig.

Bruk gjerne denne metoden som et nyttårsforsett nå som vi nærmer oss 2011.

Gjør følgende:

1. Spør deg selv hvor mye du tenker å tjene det kommende året. La oss si at målet er 350 000,- kroner. Legg så til alle utgiftene du regner med å ha i forbindelse med driften i løpet av året. F.eks. 200 000,- kroner. I dette eksempelet må du da for å sitte igjen med 350 000,- i inntekt, omsette for 550 000,- kroner.

2. Del så denne summen på antall arbeidsdager i året. F.eks. 550 000,- / 250 arbeidsdager = 2200,- kroner pr. dag. Hvis du jobber i snitt 8 timer pr. dag blir kravet til inntjening pr. time: 2200,- / 8 timer = 275,- kroner.

3. Det er denne timesprisen du skal bruke for å minne deg selv på hvor dyrebar tiden din er. Hver gang du i arbeidstiden sitter og surfer uten mål og mening på Internett, eller avslutter dagen en time tidligere enn planlagt. Still deg selv spørsmålet: «Er dette virkelig verdt 275,- kroner??? Er dette så viktig for meg at jeg er villig til å ofre det målet jeg har satt meg i år?»

Prøv det, og opplev effekten dette enkle spørsmålet har på arbeidsmoralen din!


En kommentar om “Effektiv tidsbruk”

  1. Ikke dumt!: )
    Det hjelper å sette ting i perspektiv.

Legg igjen en kommentar

(Din E-postadresse blir ikke publisert.)