Gratis kontorprogrammer

Hvorfor svi av tusenvis av kroner på programvare til bedriften din når det finnes fullgode alternativer helt gratis?

Open Office

Open Office er en komplett kontorpakke som inneholder så og si alt du trenger (og litt til). Pakken inneholder følgende hovedkomponenter: WRITER (Tekstbehandling), CALC (Regneark, som jeg personlig bl.a. bruker til å føre regnskap), DRAW (Grafikk), IMPRESS (Presentasjon og lysbildeshow) og BASE (Databaser).

Programvaren er såkalt «Open Source», noe som gjør at det finnes utallige frivillige utviklere over hele verden som hjelper til med å viderutvikle programmene. Deriblant her i Norge hvor hele pakken er oversatt til norsk (såvel Bokmål som Nynorsk).

Open Office på Norsk kan du laste ned fra: no.openoffice.org

Google Dokumenter

Kongen over alle søkemotorer byr også på en fullgod kontorpakke. Programmene er nettbaserte, det vil si at du trenger ikke å installere noe programvare lokalt på datamaskinen din. Ved hjelp av en Gmail konto kan du fra hvor som helst i verden logge deg på å finne dokumentene dine.

I pakken finnes blant annet tekstbehandler, regneark og presentasjonsprogram. Nettbasert programvare har mange fordeler. Skulle pc’en din bli stjålet eller ødelagt, vil du likevel ikke miste dokumentene dine. Du slipper også styret med å oppgradere ettersom det kommer nye utgaver. Ved hjelp av programmet «Google Gears» er det også mulig å jobbe uavhengig av nettet med programpakken.

Les mer om hvordan du kommer i gang: Innføring i Google dokumenter

Se også gratis prosjektstyringsverktøy


En kommentar om “Gratis kontorprogrammer”

  1. Hei, nokon som har erfaring med programet fiken og vil dele dei?

Legg igjen en kommentar

(Din E-postadresse blir ikke publisert.)