– La det som frusterer deg, være inspirasjon til din neste forretningsidé

Et fantastisk entreprenørtips fra seriegründer og mangemillardær Richard Branson.

forretningsidéDu trenger ikke finne opp kruttet på nytt for å oppnå suksess. Å forbedre forretningskonsepter som allerede finnes holder som regel i massevis. Illustrasjon: Dreamstime.com.

(Publisert 05.10.2018)

– De beste forretningsidéene kommer fra folks dårlige personlige opplevelser

Det er vanskelig å komme opp med noe nytt. Alle de beste idéene er allerede brukt opp tenker du kanskje. Ikke nødvendigvis ifølge Richard Branson, mannen som etablerte konglomeratselskapet Virgin Group for nesten 50 år siden, og som i dag kontrollerer over 400 selskaper. Deriblant et av verdens største plateselskaper, et flyselskap, bankvirksomhet og et romfartsselskap som blant annet har satt seg fore å sende turister ut i rommet!

I et intervju med CreativeLive, uttaler han at «de beste forretningsidéene kommer fra folks dårlige personlige opplevelser. Hvis du bare holder øynene åpne, kommer du til å finne noe som frustrerer deg, og da tenker du, ‘kanskje jeg kan gjøre det bedre enn måten det blir gjort’, og da har du virksomhet. Hvis du finner måter å forbedre menneskers liv på, da har du en forretningsidé.»

Når folk sier at alt allerede er tenkt ut og for lengst satt ut livet av noen andre, sier han at «det fine med kapitalisme, er at det alltid finnes åpninger i markedet overalt. Måter å forbedre ting på. Folk burde bare gi det et forsøk.»

Les også: Prokrastinering: 7 effektive tips for å få ting gjort.
Les også: 24 tips til deg som skal starte egen bedrift.

Mer inspirasjon fra Richard Branson:

I et blogginnlegg fra 2017, deler Branson ti av sine aller beste oppstartstips for vordende entrepenører. Her er noen av dem:

1. Følg drømmene dine. Ta sjanser og følg drømmene dine. De lykkeligste menneskene i verden, er de som bruker tiden sin til å jobbe med det de elsker å drive med.

2. Ha det morsomt. Viktigheten av å ha det morsomt, er sterkt undervurdert hvis du skal oppnå suksess. Hvis du ikke har det morsomt, er det sannsynligvis på tide å finne på noen annet.

3. Gi deg selv nye utfordringer. Skriv ned idéene dine så fort de dukker opp, hvis ikke er de glemt i morgen. Lager du lister for å holde styr på målene dine, er det utrolig hva du kan utrette.

4. Lær deg å delegere bort oppgaver. Ingen er god til alt. Finn folk som flinkere enn deg på dine svake områder. Da frigjør tid til å gjøre mer av de tingene du virkelig mestrer (og ikke minst fritid og familie).

5. Kom deg ut der og få ting gjort. Det er ingen tid å miste. Du har ikke tid til å kaste bort tiden på formålsløs tv-titting og nettsurfing, når det så mange spennende utfordringer og eventyr som ligger og venter.


2 kommentarer om “– La det som frusterer deg, være inspirasjon til din neste forretningsidé”

  1. Hei!

    Jeg har blogg, og har begynt å tjene noen småpenger her og der på det. For å få gjort det så ordentlig som mulig ønsker jeg (kanskje) å opprette enkeltpersonsforetak.

    Hvordan går jeg frem når jeg skal fakturere annonsørene? Er det et program det jeg fyller inn? Hva gjør jeg og hvor starter jeg? Spørsmålene er så mange..

    Totalt sett ser jeg at det mangler en full guide der man får informasjon om hvordan man som liten blogger skal «bruke» et enkeltpersonsforetak.. Man vil jo gjerne gjøre dette riktig, og man kan jo fort tjene over frikortgrensen for hobby på blogg nå..

    Mvh Ida

  2. Hei Ida, i korte trekk:

    Hvis dette kommer til å kaste av seg såpass at det blir noe mer enn et hobbyprosjekt,

    Registrer et enkeltpersonforetak. Det gjør du gratis (Enhetsregisteret) på altinn.no. (Her finner du også info om forskuddskatt).

    For å sende faktura til annonsørene dine trenger du et fakturaprogram. Mye gratis å velge i som fungerer tilfredstillende.

    Du må føre regnskap over inntektene og utgiftene dine. Dette kan du gjøre selv hvis du føler du har kompetanse til det (f.eks. i et regnskapsprogram), eller sette bort til et regnskapskontor.

    Du må registere deg i momsregisteret når du har omsatt for 50 000 kroner i løpet av en 12-månedersperiode.

    Skatt: I tillegg til skattemelding må du levere næringsoppgave (frist 31.mai. hvert år). Merverdiavgift rapporteres 6 ganger per år, eller 1 gang per år (må søkes om) dersom du har under 1 million kroner i omsetning.

    Lykke til 🙂

Legg igjen en kommentar

(Din E-postadresse blir ikke publisert.)