Hva koster egentlig er regnskapsprogram for et lite enkeltpersonforetak i 2025? Vi har sjekket.
(Publisert 10.01.2025)
It’s a jungle out there! Ikke akkurat lite å velge i om man begynner å lete på nett etter regnskapsprogrammer for småbedrifter. Prisforskjellene er ikke enorme. Det viktigste er å finne noe som passer for ditt behov. Illustrasjon: Dreamstime.com.
Sofware as a service (SaaS)
Siden denne bloggen ble startet for mer enn femten år siden, har mye skjedd på programvarefronten. Den gang kom de fleste regnskapsprogrammer i nedlastbare versjoner, hvor man lastet ned og installerte det lokalt på sin egen datamaskin. Nå er skybaserte løsninger nærmest standard, hvor du betaler et løpende abonnement måned for måned så lenge man bruker tjenesten (SaaS, software as a service, eller «programvare som tjeneste» på norsk).
Dette er en lukrativ forretningsmodell, og siden det finnes svært mange småbedrifter i Norge, har det etterhvert kommet til mange aktører. Konkurransen er hard, og som du ser av listen nedenfor, har de fleste lagt seg i relativt samme prisleiet, slik at det til syvende og sist blir behov, smak og behag som bestemmer.
Som å sammenligne «epler og pærer»
Det er vanskelig å sammenligne pris direkte, da det er et stort spenn i hvilke funksjoner som er inkludert som standard i pakkene, og hva som kommer som tilleggsfunksjoner til en ekstra pris hos de ulike aktørene.
Sjekk brukervennlighet
De fleste programmene tilbyr en kostnadsfri prøveperiode, slik at det kan lønne seg å prøve litt forskjellig før du bestemmer deg (husk bare å lese alle betingelsene). Har du ikke veldig greie på regnskap, er det et stort pluss om programmet er brukervennlig og gjør regnskapsføringen lett å forstå. Det kan også være lurt å lese brukeranmeldelser, samt forsikre seg om at tilbyderen er seriøs og rask til å komme med nødvendige oppdateringer.
Priser regnskapsprogrammer 2025
(Med forbehold om feil. Prisene er hentet inn fra de enkelte tilbydernes nettsider fredag 10.01.25. Vær obs på at prisene kan være endret etter at dette er skrevet).
Fiken – Grunnabonnement 199,- kr per måned
(Tilleggstjenester som lønn mm. koster ekstra)
Tripletex – Basisabonnement fra 179,- kr per måned
(Smartabb. med bl.a. lønn fra 279,- per måned. Har også mer avanserte pakker til høyere pris)
Conta regnskap – Standardabonnement 159,- kr per måned
(Smartabb. med bl.a. ubegrenset EHF-faktura 269,- per måned. Ulike tilleggstjenester koster ekstra)
eAccounting (Vismas regnskapsprogram for småbedrifter) – Startabbonement 139,- kr per måned
(Startabb. inntil 250 bilag i året. Smartabb med ubegrenset antall bilag og diverse andre tilleggstjenester 259,- per måned)
Luca Regnskap – Abonnement 99,- kr per måned dersom du binder deg for et år, hvis ikke 129,- per måned.
(Tilleggstjenester som lønn, integrering med bank mm. koster ekstra)
Poweroffice – Regnskap mikro (inntil 150 bilag i året), 1995,- per år (tilsvarer 166,- per måned). (Standardabonnement 345,- kr per måned. Tilleggstjenester koster ekstra)
24SevenOffice – Komplett grunnpakke fra 269,- kr per måned.
(Har ulike tilleggsmoduler som koster ekstra).
Matrix – Abonnement på faktura og regnskap 119,- kr per måned
(Ulike tilleggstjenester koster ekstra)
Systima – Abonnement på fakturering og regnskap 144,- kr per måned. Har du under 150 bilag i året, tilbys også en egen «modul for mindre selskaper» for 59,- kr per måned.
(Faktura, regnskap og lønn kr 169,- per måned. Systima har også en rabatt på 15 prosent dersom du velger årlig i stedet for månedlig betaling.)
Xcello – Regnskapsføring med regnearket XCELLO 656,- for 2025-versjonen for foretak med mindre enn 600 bilag i året. (Engangskjøp av regnearket).
Debet – Abonnement på faktura og regnskap 69,- kr per måned
(Gjelder for en bruker. Inntil 250 bilag per år. Flere brukere og flere bilag, samt ulike tilleggstjenester koster ekstra)
Landbruksdata Voss – 2600,- per regnskapsår. (Tilsvarer 216,- per måned)
(Spesialtilpasset for gårdbrukere, men tilbys også for for andre næringer ifølge programmets hjemmeside. Merk, nedlastbart, bygget på Excel (som du trenger)
(Aller priser er eksklusive merverdiavgift. Regnskapsprogrammer hvor pris ikke er oppgitt på tilbyderens hjemmeside er ikke tatt med på denne listen.)
Sjekkliste før du bestemmer deg for regnskapsprogram:
- Hvordan er brukervennligheten, og er menyer og valg presentert på en lettfattelig måte som ikke krever økonomisk utdannelse?
- Finnes det mulighet for hjelp fra regnskapsfører gjennom leverandøren hvis det skulle bli nødvendig?
- Hvor lett er det å ta med seg regnskapet og flytte til en annen leverandør hvis du ombestemmer deg senere?
- Følger det med app som f.eks. lar deg scanne bilag?
- Undersøk hva som følger med programmet som standard, og hva som er tilleggstjenester. Koster det f.eks. ekstra å sende EHF-faktura?
- Finnes det muligheter for integrering mot bankkonto?
- Hvor mange bilag er inkludert i prisen, og hva er prisen per bilag dersom du overskyter dette?
- Hva sier brukeranmeldelser?
Les også: Debet og kredit – enkelt forklart!